Sátoraljaújhelyi kirándulás

A nyári hónapokban, augusztus folyamán Sátoraljaújhelyre látogattunk el a Központi Sport- és Ifjúsági Központ szervezésében 20 fős gyermekcsoporttal és kísérőikkel, nyári edzőtáborozás keretein belül.

A sátoraljaújhelyi Zempléni Élmény és Kalandpark felhőtlen szórakozást és rengeteg élményt kínál az odalátogató gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. A kilátón kívül itt található egy, az országban egyedülálló létesítmény, a “Dongó”, ami a Magas-hegyet a Szár heggyel összekötő zárt kabinos kötélpálya. A magasból csodálhatjuk a páratlan kilátást, a végén pedig megérkezünk a Szárhegyen található történelmi emlékhelyekre.

2017. óta a Jégcsarnok szomszédságában európai uniós pályázat keretein belül felépítettek egy Ökoturisztikai Látogató Központot, ahol a látogatók megismerkedhetnek Zemplén egyedülálló növény- és állatvilágával.

Található még itt többek között bobpálya, libegő és egy mászófal központ.

Ezek után a gyerekek a Jégcsarnokban csiszolgatták a jégkorcsolyázási tehetségüket, majd ellátogattak a Kalandparkba is. A Kalandtúra parkban 4 db, különböző nehézségi fokú pálya várja a látogatókat. Egy-egy túra kb. 1 óra alatt végigjárható.

A nap végén mindenki fáradtan és élményekkel gazdagodva ült vissza a buszunkba, hogy hazatérjünk.

Megosztás:

Shares