Az utazás = élmény. Mi pedig azért vagyunk, hogy ezt az élményt a magunk eszközeivel felejthetetlenné tegyük. Ezt buszkölcsönzés szolgáltatásunk segítségével tudjuk elérni.

 

Az emberek sokféle okból választják busz kölcsönzését:

 • Pedagógusok, akik osztálykirándulásra viszik a diákjaikat.
 • Nyugdíjas klubok, amelyek szeretnek országnéző kirándulásokat szervezni, ehhez is buszt szoktak kölcsönözni.
 • Sportcsapatok versenyre utaztatása is legoptimálisabban busz kölcsönzésével oldható meg.
 • Sok kegyhely található az országban, és az országhatáron kívül is, ahová hívők sokasága szeretne eljutni bizonyos egyházi ünnepek alkalmával.
 • Vannak jeles napok, például esküvők, ahová a násznépnek időben kell megjelennie, busz kölcsönzésével ez is megvalósítható.

A busz fertőtlenítése

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a mostani fertőzésekkel teli időszakban is – amennyire lehet – utasaink és mi is biztonságban legyünk, ezért minden utazás előtt a buszt fertőtlenítjük: hidegködképző generátorral történő ezüstkolloidos biofertőtlenítési eljárás alkalmazásával. A hidegködképző technológia biztosítja, hogy a fertőtlenített felület száraz maradjon. A biofertőtlenítőszer az ismert összes vírus és baktérium ellen hatásos, elpusztítja a gombákat, penészt, algákat. Engedélyezett felületfertőtlenítésre, ivóvíz és medencevíz fertőtlenítésére és engedélyezett élelmiszerekkel érintkező felületek fertőtlenítésére is.

További tájékoztatás a fertőtlenítéssel kapcsolatban ITT .

Hasznos tanácsok/fontos dolgok a busz kölcsönzésénél:

 • Klimatizált busszal utazunk és bár az egyes üléseknél lehet állítani a levegő hűtésének erősségét, azért praktikus, ha hoz magával takarót, vagy pulóvert, ha túl hideg lenne a buszon.
 • Az is fontos lehet, hogy tudja meg az utastársai közül valakinek, vagy a buszvezetőnek a telefonszámát, ha valamelyik megállás alkalmával elkeveredne, tudjon kommunikálni.
 • Ha az utazás alatt a buszban lévő TV készüléken filmet szeretnének nézni, vagy zenét hallgatni, azt CD-n, DVD-n, vagy pendrive-n is hozhatják, mindegyik eszközről le tudjuk játszani.
 • Ha idegenvezető előadását kívánják hallgatni, a buszban mikrofon segítségével megoldható a hangosítás.

 

Busz kölcsönzésénél fontos a buszvezető vezetési- és pihenőidejének betartása, amelyet az Európai Parlament és a Tanács 561/2006/EK rendelete (2006.03.15.) szabályoz:

Vezetési idő:

 • A napi vezetési idő legfeljebb 9 óra, amely hetente két alkalommal 10 órára emelhető.
 • Az egyheti vezetési idő az 56 órát, két egymást követő hét során a 90 órát nem haladhatja meg.
 • A megszakítás nélküli vezetési idő négy és fél óra. Ezt követően meg kell szakítani a vezetési időt. A megszakítás időtartama minimum 45 perc. A vezetésközi szünet felosztható két vagy három részre, legkevesebb 15 perces időtartamra. A maximális egybefüggő 4,5 órás vezetés után viszont kötelező a háromnegyed órás vezetési szünet kivétele! A vezetés közi szünet idején munka nem végezhető.

Pihenőidő:

 • A napi pihenőidő egy fő vezető esetében legalább 11 óra. Ez az időtartam hetente három alkalommal – a hétvégi pótlás mellett – 9 órára csökkenthető.
 • A heti pihenőidő, ha a lakóhelyén vagy a telephelyén veszi ki a pihenőidőt, megszakítás nélkül 45 óra. Ha a gépkocsivezető a heti pihenőidejét nem a lakóhelyén vagy a telephelyén veszi ki akkor a legkevesebb pihenőidő 24 óra lehet.
 • A hét közben csökkentett napi pihenők elmaradt időtartamai (maximum 3*2 = 6 óra) a heti főpihenővel egyben kell kivennie a gépkocsivezetőnek.
 • A buszvezetők – akik szombat-vasárnap is dolgozhatnak – a hét bármely napján kivehetik a heti pihenőjüket.
 • Kettős járat esetében 30 órás időszakonként minimális 8 óra a pihenőidő.

A buszkölcsönzés menete:

 1. Írjon weboldalunkon az Ajánlatkérés menüpontban, vagy keressen meg a Kapcsolat menüpontban lévő elérhetőségeinken, kapcsolati adatainak és az igénybevenni kívánt utazás adatainak a megadásával.
 2. Bármilyen módon is keres meg minket, kérjük, adja meg az uticélt, a létszámot, az indulás és az érkezés dátumát és időpontját. Ezekből az adatokból ki tudjuk kalkulálni, hogy milyen költségekkel kell számolnunk és milyen áron tudjuk a busz kölcsönzési szolgáltatást nyújtani.
 3. A kalkuláció eredményét emailban elküldjük Önnek.
 4. Az ajánlat elfogadása esetén szerződést kötünk, majd Önnek az előleg összegét (ami az ajánlat összegének 30%-a) a megadott bankszámlaszámra utalással, vagy személyesen készpénzben  meg kell fizetnie. A fennmaradó összeget az utazás lebonyolítása után 3 napon belül kell kiegyenlítenie.

A buszkölcsönzés előnyei:

Miért választják sokan a bérelt buszt a tömegközlekedéssel, a vonattal, vagy az autóval történő utazással szemben?

 1. Elsősorban a rugalmasság miatt. Nem kell menetrendhez alkalmazkodni. Manapság a mobiltelefonok világában késés esetén odaszólunk és vagy megvárnak vagy útközben felvesznek valahol. Vonattal való utazás esetén ez nem járható út.
 2. Ha nagyobb társasággal utazunk, senkinek nem kell a vezetéssel foglalkoznia. Oldott hangulatban beszélgethetünk, viccelődhetünk, még egy-két koccintás is belefér.
 3. Megtörténhet, hogy meghatározott időpontban kezdődő rendezvényre kell nagyobb társaságnak odaérnie, pl. esküvő, vagy sportverseny, koncert stb.  Ha buszt bérelünk, el tudjuk érni, hogy mindenki egyszerre érjen oda a helyszínre.

Miért minket válasszon?

 • Nagyon jó ár/érték arányú ajánlattal dolgozunk
 • A buszt mindig józan életű sofőrök vezetik.
 • Több évtizedes vezetési tapasztalattal rendelkeznek buszvezetés terén.
 • Kiváló műszaki állapotú és felszereltségű, kényelmes busszal dolgozunk.

Megosztás:

Shares