Buszkirándulás Sopronba

2020. szeptemberében számunkra a legemlékezetesebb egy több napos buszkirándulás volt Sopronba és környékére, amelyet a Napsugár Nyugdíjas Klub szervezett a nyugdíjasai részére.

Sopron az ország nyugati csücskében található, talán a legfelkapottabb utazási cél a gyönyörű természeti táj, a város és a környék nevezetességei és talán Ausztria közelsége miatt is.

Sopron egyik legismertebb nevezetességét, az Eszterházy Kastélyt látogattuk meg legelőször. Az Eszterházy kastély az ország legnagyobb, legfényűzőbb barokk-rokokó kastélyegyüttese, amely a Fertő tó lápos, nádrengeteggel szegélyezett vidékén épült a XVI-XVII. század folyamán. A kastély fénykora Eszterházy “Fényes” Miklós herceghez kötődik. Annak idején a kastélyban rendkívül izgalmas, sokszínű kulturális élet folyt, rengeteg hangversenyt adtak, sőt operatársulat is működött, amelynek a vezetésével a világhírű Joseph Haydn volt megbízva.

 

Eszterházy kastély egyik terme

 

 

A gyönyörű épületegyüttesből ma is megtekinthető a híres kovácsoltvas kapu, a kastély díszudvara és parkja, a szökőkúttal, a díszterem. A kastélylátogatásunk során mindezeket mi is  megcsodálhattuk.

 

 

Kovácsoltvas kapu Eszterházy kastély

 

 

Másnap sétáltunk Sopron macskaköves utcáin, majd egy hajókázás során a Fertőrákoson, Ausztriába is “áteveztünk”.

 

lovas fogat Sopron

Szállásunk a Hotel Lővérben volt, ahol remek szobákat kaptunk, kitűnő ételeket fogyasztottunk, és élveztük a wellnes részleg áldásait és kényelmét.

 

Megosztás:

Shares