Buszkirándulás Nőtincsre

2020. júliusában az üllői Humán Szolgáltató Központ szervezésében 20 gyermek, 2 kísérő részvételével utaztunk autóbuszunkkal Nőtincsre, az ott található Sehol szigeti Élményparkba.

Maga az út is gyönyörű volt, az időjárás barátságos arcát mutatta. A Duna partján elhaladó 2-es úton utaztunk Vác irányába, majd azt elhagyva érkeztünk meg Nőtincsre. Nőtincsen 2004. óta várja gyerek és felnőtt látogatóit a Sehol szigeti Élménypark. 10 óra körül érkeztünk meg. A gyerekek a buszt elhagyva azt sem tudták hirtelen, melyik nagyszerű program felé induljanak.

 

Nőtincs - Sehol sziget

A legjobban talán az állatsimogató nyerte el a tetszésüket, különösen az alpakák. Őket kézből lehetett etetni és simogatni. Ha valakit a természet, az erdő, a madarak érdekelnek, ki van építve egy madártani ösvény, amin végigsétálva gyönyörű madárhangokat hallgathatunk és sok érdekességet megtudhatunk az ott élő madárpopulációról.

A parkot végig lehet látogatni egy élményvonattal is, amely elmegy egészen Nőtincs közepéig, majd vissza.

Rengeteg program is várja az odalátogatókat. Nekünk leginkább a korongozás és az íjászat tetszett.

Még ebben a hónapban ugyancsak az üllői Humán Szolgáltató Központ szervezésében utaztunk a gyerekekkel Budapestre, az Elevenparkba.

Ez Magyarország legnagyobb játszóháza,  egy különleges játszótér, ahol olyan játékok találhatóak, melyek a gyermekek motorikus és szellemi fejlődését segítik. A gyerekek levetették a cipőjüket és birtokba vették a hihetetlenül színes és izgalmas játékkínálatot. A nap végén fáradtan, de boldogan szálltunk fel újra a buszunkra, hogy élményekkel gazdagodva hazatérhessünk.

Harmadik alkalommal uticélunk a jászberényi Állat- és Növénykert volt. Ez egy kisebb alapterületű, inkább kistestű állatokat tartó és gondozó, de nagyon barátságos és kellemes hangulatú állatkert. Fő érdekessége a látványetetés. Ennek során az állatok etetését a nyitvatartási időn belül különböző időpontokban oldják meg, közben rengeteg érdekességet megosztva a látogatókkal az adott állatfajról.

Mindnyájan úgy éreztük, a “karantén” után jó volt egy kicsit kimozdulni és nagyon jól éreztük magunkat.

 

Megosztás:

Shares