Buszbérlés dolgozók szállításához

Egy vállalkozás vezetőjének – aki alkalmazottak megélhetéséről is gondoskodik – számos gond nyomja a vállát. A tevékenység végzésének költséghatékonynak kell lennie, ugyanakkor a dolgozók munkába járását is meg kell oldani.

Egy alkalmazottnak kötelessége legkésőbb a munkakezdés időpontjában munkakezdésre alkalmas állapotban és öltözékben a munkahelyén megjelenni. Hogy a munkába járást hogyan oldja meg, legtöbb esetben ez az ő gondja. Néhány munkaadó azonban már felismerte, hogy a vállalkozás szempontjából nem mindegy, hogy a dolgozója a tulajdonképpeni munka megkezdésekor már túl van egy-két órai utazáson, vagy frissen tud nekifogni a feladatának. Ezért sok vállalkozásvezető busszal szállítja a dolgozóit a munkába.

Ennek több előnye is van:

  • Az egyik az előbb már említett dolog, hogy a dolgozó nincs már a munkakezdéskor kifáradva az utazástól.
  • A buszos szállítást a dolgozók szempontjából egyfajta bérkiegészítésként is fel lehet fogni, hiszen nem kell neki kifizetnie a vonat, vagy a tömegközlekedés költségét, nem neki kell megszerveznie az utazást.
  • A vállalkozás szempontjából a buszos utaztatás egy költséghatékony juttatás a dolgozóknak. Ez sokszor kevesebbe jön ki, mintha minden dolgozójának kifizetné a bérlet költségét.
  • A munkaadónak az is fontos, hogy a dolgozók időben, pontosan ott legyenek a munkahelyükön. A dolgozók buszos szállításával ez könnyebben megoldható, hiszen mindenki egyszerre érkezik, a munka időben megkezdhető.
  • A dolgozók munkába való szállítását sokszor alkalmazzák az építőiparban, ahol a különböző építési helyszínekre jobb, ha szervezetten jutnak el a dolgozók.
  • Vannak még olyan munkahelyek például, ahol a munkavállalók szalagban dolgoznak – például varrodák, összeszerelő üzemek. Ott is fontos szempont, hogy mindenki időben a helyszínen legyen.

Megosztás:

Shares